انجمن داستان ، آخرین مرحله از فرایند تجربه ادبیات در میان اعضای برگزیده مراکز آفرینش های ادبی است . اعضا پس از گذراندن دوره های کارگاه نوشتن خلاق و کارگاه های ادبی داستان واجد شرایط ورود به انجمن داستان می شوند. دراین مرحله اعضایی که توانایی خلق اثر دارند، به شکل تخصصی با گونه های مختلف داستان آشنا می شوند. 
 
مهمترین اهداف تشکیل انجمن : ایجاد فضایی امن برای توسعه و ترویج «ادب نقد شدن و نقد کردن »در جامعه نوجوانان و جوانان پدیدآورنده آثار ادبی ، ایجاد فضای امن و سالم برای نوجوانان و اعضای ارشد، گسترش و تداوم ارتباطات اعضا و مراکز فرهنگی و هنری کانون در سطح تخصصی تر با یکدیگر و با کارشناسان ادبی کانون و چهره های ادبی شاخص استان و کشور ارتقاء سطح توانمندی های اعضای برگزیده ادبی آشنایی اعضا با جریان های ادبی معاصر و روز ،معرفی چهره های جوان و خلاق ادبی به جامعه ادبی کشور در حوره داستان ،ایجاد روحیه نقدپذیری ،تشویق و تربیت نگاه انتقادی در اعضا 
  • 1400/06/06 - 12:05
  • تعداد بازدید: 58
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

«نقد آثار» موضوع بیست‌ودومین نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون سیستان و بلوچستان

 شراره هاشم‌دباغیان

بیست‌ودومین نشست مجازی انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سیستان و بلوچستان با حضور مسئول بخش کارگاه داستان آفرینش‌های ادبی ستاد برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره‎کل کانون سیستان و بلوچستان، نشست انجمن نویسندگان نوجوان استان با دستور کار «نقد آثار» برگزار شد.

کارشناس انجمن، که با توجه به آثار ارایه شده نکاتی را به صورت ویژه و در راستای نقد داستان‌ها به اعضا یادداشت کرده بود، «مستقیم‌گویی» را یکی از عواملی خواند که می‌تواند به داستان آسیب برساند و برای در امان ماندن داستان از آن گفت: با فضاسازی و استفاده از ظرفیت عناصر داستان می‌توان خواننده را به فضای داستان وارد کرد.

شراره هاشم‌دباغیان راه‌های تقویت این توانایی‌ها را مطالعه و تمرین فراوان دانست و گفت: خواندن زیاد آثار بزرگان و تمرین مداوم می‌تواند نویسنده را برای نوشتن آثاری که مخاطب آن را می‌پذیرد و با آن همراه می‌شود، آماده کند.

وی افزود: البته لازم است در این مسیر از نقد نترسیم و با استقبال از آن، در جهت بهبود کیفیت آثار خود بهره ببریم.

انتخاب زاویه دید مناسب یکی دیگر از توصیه‌های کارشناس انجمن بود که در این‌باره گفت: نویسنده با درک درست از آن، به عنوان یکی از عناصر بسیار مهم داستان، می‌تواند به توفیق اثر خود امیدوار باشد.

وی هم‌چنین در خصوص روابط علی و معلولی داستان «منطق» را عنصر اساسی این بخش معرفی کرد و در بخش دیگری از سخنان خود به نویسندگان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تاکید کرد که در شخصیت‌پردازی داستان کوتاه، با توجه به شرایط آن، به گونه‌ای عمل نکنند که مخاطب دچار سردرگمی شود.

هاشم‌دباغیان در پایان سخنان خود با تشبیه آثار اعضای انجمن استان به تابلوهای نقاشی، تلاش‌های مربیان در پیشرفت اعضا را چشمگیر دانست و ضمن تشکر از آنان برای نویسندگان نوجوان کانون آرزوی موفقیت کرد.

گفتنی است شراره هاشم‌دباغیان، دانش‌آموخته‌ی زبان و ادبیات فارسی، نویسنده و شاعر کودک و نوجوان است که مسئولیت بخش کارگاه داستان آفرینش‌های ادبی ستاد را برعهده دارد.

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت